creating a dream home office Melbourne
creating a dream home office melbourne
creating a dream home office melbourne
creating a dream home office melbourne
creating your dream home melbourne
Before the renovation - Melbourne Interior Design - Leeder Interiors
Before - Bland and not functional
Before the renovation - Melbourne Interior Design - Leeder Interiors
Before - the window into the laundry.
Before the renovation - Melbourne Interior Design - Leeder Interiors
Before - Looking from the laundry into the home office
Before the renovation - Melbourne Interior Design - Leeder Interiors
Before- the archway and basin area for what reason we don't know!
Before the renovation - Melbourne Interior Design - Leeder Interiors
Before - the wall that was removed to open up the space.

Home Office Renovation - Leeder Interiors HQ

In 2017  I moved into a 1950s weather board home with an uninspiring extension at the rear. The tacked on room still had a window looking from the laundry through to the study/office.

The room had good bones, great light and a lovely outlook to the backyard but was very daggy. It also had a small hallway with a hand basin in it (not sure why!) that was taking up precious space. We started the renovation by completely gutting it, removing the internal wall with the basin, removed and filled in the window and removed all old weatherboards within the wall. Built in joinery utilising the length of the space was installed taking it to the ceiling.

The colour scheme was developed around the vintage green lamp that I found in a vintage shop in Daylesford.  Pink and green sit so well together, I love pink, my business branding is pink, so it just made sense to make the space pink!  To counter balance the pink, I felt the space needed more green.  I’m a big believer in sustainability and interiors having a story or history.  Interiors that speak to me the most are those that have a mix of old and new furniture/decor items.  During the renovation I found this table in its former brown timber stained glory on the nature strip around the corner from my home.  A few coats of paint later and the addition of brass handles, the little table is the perfect compliment to the space.